Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Sauteed Wild Mushrooms - Nấm áp chảo
Thuyền
#1 Posted : Thursday, May 5, 2005 4:00:00 PM(UTC)
Thuyền

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 6/24/2012(UTC)
Posts: 18
Points: 0

For a great garnish to mushroom soup, float a few sautéed mushrooms in each bowl of soup for visual, textural, and flavor appeal. Delicate enoki mushrooms are also a nice addition. If you like, add an ounce or two of enoki mushrooms to the pan during the final minute of the cooking time in step 2.

Makes 1 to 1 1/2 cups 2 tablespoons unsalted butter
8 ounces fresh shiitake mushrooms , or chanterelle, oyster, or cremini, stems trimmed and discarded, mushrooms wiped clean and sliced thin
Salt and ground black pepper

1. Heat butter in medium skillet over low heat. When foam subsides, add mushrooms and sprinkle with salt and pepper to taste. Cover and cook, stirring occasionally, until the mushrooms release their liquid, about 10 minutes for shiitakes and chanterelles, about 5 minutes for oysters, and about 9 minutes for cremini.

2. Uncover and continue to cook, stirring occasionally, until liquid released by mushrooms has evaporated and mushrooms are browned, about 2 minutes for shiitakes, about 3 minutes for chanterelles, and about 2 minutes for oysters and cremini.
Thuyền
#2 Posted : Friday, May 6, 2005 2:42:05 PM(UTC)
Thuyền

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 6/24/2012(UTC)
Posts: 18
Points: 0

1 tô soup nấm sẽ bắt mắt và có hương vị đặc biệt hơn với vài lát nấm áp chảo nổi trên mặt. Cho thêm vào nấm enoki loại mềm cũng sẽ rất ngon. Nếu thích, bạn có thể cho 1-2 ounce nấm enoki vào chảo ở phút cuối của công đoạn cuối cùng.

2 muỗng bơ không muối
8 ounces nấm shiitakes tươi hoặc nấm mồng gà, nấm oyters hay nấm cremini (1 loại nấm tròn), cắt bỏ cuống, rửa sạch, để ráo (hoặc lau cho ráo) và xắt lát mỏng
Muối và tiêu đen xay

1. Đun nóng bơ trong 1 cái chảo, cho lửa nhỏ. Khi bọt đã tan bớt, cho nấm vào và nêm tiêu muối cho vừa ăn. Đậy nắp lại, thỉnh thoảng đảo qua lại, nấu đến khi nấm ra hết nước. Công đoạn này mất khoảng 10' cho nấm shiitakes và nấm mồng gà, 5' cho nấm oysters và 9' cho nấm cremini.

2. Mở nắp, thỉnh thoảng đảo qua lại cho đến khi nước trong chảo đã cạn hết và nấm đã ngả sang màu nâu. Công đoạn này mất khoảng 2' đối với nấm shiitakes, 3' cho nấm mồng gà và 2' cho nấm oysters và nấm cremini.
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.